Hola, bon dia, avui us vinc a parlar sobre La Plataforma del Tercer Sector. Primer us la definiré una mica i seguidament us explicaré un nou pla que van aprovar el passat 28 de Març del 2022.
Bé, la Plataforma del Tercer Sector es va formar el gener de l'any 2012, amb un objectiu molt clar, la defensa dels drets socials de les persones en risc d'exclusió.
Actualment, 28.000 entitats del Tercer Sector, formen part de la Plataforma i gràcies a aquestes, s'han donat lloc a 577.000 treballadors i treballadores i la participació de 1,5 milions de persones voluntàries.
A nivell d'objectius, trobem els següents:
- Generar propostes a favor de les persones en risc d'exclusió social
- Impulsar un desenvolupament normatiu que enforteixi el Tercer Sector
- Proposar polítiques públiques d'igualtat i inclusió
- Promoure la participació ciutadana i fomentar el voluntariat
- Arofunditzar en la cohesió interna de les entitats socials
Seguidament, m'agradaria parlar-vos sobre el pla que van aprovar el passat 28 de Març, el qual és el primer pla que té per objectiu "integrar en la entitat la igualtat d'oportunitats i no discriminació entre homes i dones".
El Pla d'Igualtat ha estat firmat per María José Juanes, directora de la Plataforma i també per Luz Martínez, sectetària de la Mujer i Polítitiques Socials de la UGT, representant així els treballadors i treballadores.
Aquest pla forma part de la Llei 3/2007, de 22 Març el qual busca la igualtat d'oportunitats entre homes i dones en la feina i ocupació.
A nivells generals i objectius el Pla busca la igualtat de gènere en totes les àrees. En destacaré algunes d'elles. Com serien:
- La classificació professional
- La formació
- Igualtat en retribucions
- El llenguatge no sexista
- Drets de vida personals
Entre d'altres. També m'agradaria destacar un dels objectius específics que s'ha marcat des del pla. És la incorporació amb perspectiva de gènere en les actuacions de la pròpia organització per tant, de la pròpia Plataforma del Tercer Sector. Com a destacar, he trobat de gran importància que a travès d'aquest pla han incorporat un protocol per a la prevenció de l'assatjament sexual, degut a situacions i conductes dins de la mateixa organització.
Des del meu punt de vista, trobo de vital importància que existeixin aquest tipus de plans, ja que en tota organització i tot lloc de treball no hi hauria d'haver-hi diferències per gènere i sexe. Estem en un món cada dia més canviant on les injustícies cap a les dones en els llocs de treball i en la vida personal d'aquestes estan molt presents. Hem de ser conscients que l'única manera de reconduir aquestes situacions és la unió i fer justícia d'aquesta. Actualment és d'obligació que hi hagi l'existència d'introduir un pla d'igualtat entre homes i dones, amb l'objectiu principal de tracte no discriminatori, i això mateix ens ho diu Eva Garjado Rodriguez, Secretària d'igualtat i formació de la UGT.
Si volem trobar una igualtat en aquest món, hem de deixar aquest pensament egoista, i no mirar únicament per a nosaltres mateixos, ja que des de la posició dels homes es té, des del punt que tot i sent conscient que tinc millors salaris i condicions de treball, no dic res per por que me'ls modifiquin. El fet no és que es modifiquin res, sinó buscar la igualtat d'aquests i poder treballar de forma lineal entre homes i dones, sense diferències de tractes.
Per si us interessa ús deixo el link de la pàgina web, en la qual podreu trobar altres plans que han aplicat.
http://www.plataformatercersector.es/es
Bibliografia:
http://www.plataformatercersector.es/es/quienes-somos
http://www.plataformatercersector.es/es/quienes-somos/mision-y-objetivos
http://www.plataformatercersector.es/es/noticias/la-plataforma-del-tercer-sector-firma-su-plan-de-igualdad
Moltes gràcies!
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada